Hoe begin ik?

Als ik met je werk dan begint het met het helder krijgen van je vraag. Uit het eerste gesprek bepalen we of ik jou verder kan begeleiden. Wordt het al snel duidelijk dat we niet verder gaan? Dan is de eerste ontmoeting kosteloos. Wanneer je wel in begeleiding komt dan spreken we van te voren het aantal sessies af.

Hoe ga ik verder?

Samen met jou onderzoek ik je vraag door middel van inzicht, taak en ervaring. Hierbij ben ik schatplichtig aan Phoenix-opleidingen. Daar heb ik de mogelijkheid gekregen om de cyclus van inzicht, taak en ervaring te verfijnen. Hierbij speelt de ervaring van je lijf en je denken, een belangrijke rol.

Inzicht

Wat is het inzicht dat je hebt? Inzicht betekent zien wat er van binnen bij je speelt. Je wordt je bewuster van wat er van binnen met je gebeurt in relatie tot jezelf, de ander en de wereld.


Taak

Welke taak hoort daarbij? Bij je nieuwe inzichten horen bepaalde taken. De vraag is dan: 'Welke opdracht heb je uit te voeren bij dit nieuwe inzicht?'Ervaring

En bij welke ervaring beleef je dit? Inzicht en taak komen aan het licht door je zintuigelijke ervaring. Ervaring is een lijfelijke gewaarwording. Je ervaart letterlijk aan den lijve wat er speelt. Je ervaart van binnen dat er zich een nieuwe leerlijn voor je opent. Daar komen dan weer nieuwe inzichten en taken uit voort.

“Een probleem is nog nooit opgelost op het niveau van waaruit het is ontstaan”.

Bewerkt citaat van Albert Einstein

Lijf

Via ons lijf geven wij de praktische betekenis aan de wereld. Je kunt je lijf vergelijken met een woning. Een woning met waardevolle informatie. Soms is die informatie verstopt in de kleinste hoekjes van het huis. 

De kleinste beweging of sensatie kan een hele nieuwe wereld voor je openen. Fascinerend! Het is voor mij een voorrecht om je hierbij te begeleiden.

Theorieën

In mijn werk maak ik gebruik van een combinatie van theorieën en modellen die voortkomen uit:

  • Systemisch werken;
  • NLP (neurolinguistisch programmeren);
  • TA (transactionele analyse);
  • Lichaamswerk.

De kennis en ervaring van de unieke combinatie van deze stromingen heb ik opgedaan bij Phoenix-opleidingen.

Inspiratie

Een van mijn grote inspiratiebronnen op het gebied van het werken met mensen is Wibe Veenbaas. Hij heeft mij er toe bewogen om de volledige potentie die ik heb in te zetten in de begeleiding bij mensen. 

Ik mag hem als schaatstrainer begeleiden bij het lopen van de perfecte bocht. Terwijl hij mij de zuurstof geeft voor het in verbinding begeleiden van mensen.

Ethiek

Ik ben aangesloten bij de Ethische code van Phoenix-opleidingen. Dat houdt in dat ik bijscholing volg en mijn handelen toets aan de vijf pijlers van de ethische code van Phoenix. Te weten Autonomie, Identiteit, Heelheid, Zingeving en Integratie.

Deelnemer ethische code van Phoenix-opleidingen

Contact

Sluit Menu