Aangenaam

Mijn naam is Laurens Johan Timmer. Ieder mens heeft een verhaal met mooie en minder mooie momenten erin. Ik ook.

“Nu ik er toch ben leg ik mijn pad naast het jouwe
En loop ik met je mee.
Ik was nog naar de goden of ze iets konden regelen
Zo werkt dat niet zeiden ze.
Maar wees gerust laat zijn zie je hart dat luisteren kan
Ze weet dat de rivier haar bochten neemt”.

Gerdine Smit uit: “In alle tijd”

Mijn verhaal

Aangenaam, mijn naam is Laurens Johan Timmer.

Mijn verhaal begint in Westbroek. Waar ik ben opgegroeid tussen de natuur. Als jongen van 6 jaar schaatste ik met mijn vader over de Westbroekse polders. Die herinnering omvatten twee van mijn passies; de liefde voor de natuur en de liefde voor sport en beweging en hoe het lijf daarop reageert. In het bijzonder de schaatsbeweging. Schaatsen is voor mij een manier om om te kunnen gaan met spanningen, stress en de veelheid aan taken die het dagelijks leven met zich mee brengt. Zo raakte ik gefascineerd door de bewegingen van het lijf.

Toen ik 15 jaar was begon ik met het leren begeleiden van mensen en hun bewegingen gerelateerd aan de sport. Ik reisde af naar het schaatsmekka van Nederland het Thialf stadion in Heerenveen om daar bij het CIOS-Heerenveen schaatstrainer, sportmasseur en fitnesstrainer te worden.

Na het CIOS begon ik met de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. In 2008 studeerde ik af en ben ik gaan werken als fysiotherapeut. In 2015 behaalde ik mijn Master of Science in de Sportfysiotherapie. Hier heb ik geleerd mensen te begeleiden in relatie tot hun blessure en hun bewegingen.

Na het behalen van mijn master in de Sportfysiotherapie, ben ik mezelf bij Phoenix-opleidingen specifiek gaan scholen in het begeleiden van mensen en hun bewegingen in relatie tot de ontmoeting met zichzelf, de ander en de wereld. Wat ik bijzonder vind is hoe vaak sport, blessure en beweging in de ontmoeting in elkaar overlopen en zich tot elkaar verhouden.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

Contact

Sluit Menu